Siirry sisältöön
Verkkolehti

Oppiminen

Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset haastavat kansalaistoimijoita jatkuvaan oppimiseen. Oppimiseen pakottavat esimerkiksi taloudellisen tuen väheneminen ja paine oman varainhankinnan järjestämiseen. Kansalaisyhteiskunnan verkkolehdessä pohditaan lisäksi tulevaisuusajattelun oppimista ja järjestöjen omaa roolin ottamista hyvän tulevaisuuden rakentamisessa. Oppimista tapahtuu kaiken aikaa järjestötoiminnassa, lue millaisista koulutuksista voi saada merkinnän Omaan Opintopolkuun.

Ihmisten jalat ringissä luonnonmateriaaleista rakennetun taideinstallaation ympärillä. Yhteisöllisyys
Maaria Tuhkunen & Mari Tapio

Voimauttavaa taidetta maailmanparantajille

Kansalaisfoorumi järjesti Suomen sosiaalifoorumissa 4.5. Maailmantuskatyöpajan ekspressiivisen taideterapian asiantuntijaorganisaation Inartes Instituutin kanssa.
Kaksi naista leipoo sämpylöitä. Järjestötyö
Anneliina Wevelsiep & Mari Tapio

Lahjoittajana olet osa itseäsi suurempaa asiaa

Lahjoittaminen on yksi tapa osallistua ja vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Kysyimme kahdelta lahjoittajalta heidän toiminnastaan ja sen motiiveista.
Nainen haukottelee työpöydän ääressä. Järjestötyö
Mari Tapio

Järjestötyö vie – työntekijä vikisee

Kirsikka Selanderin viime syksynä tarkastettu väitöskirja Työhyvinvoinnin paradoksit kolmannen sektorin palkkatyössä on lukemistoa, jonka olisi syytä kulua monen järjestötyöntekijän ja -johtajan kädessä.