Siirry sisältöön
Verkkolehti

Osallisuus

Osallisuus on kuulumista ja kuulluksi tulemista suhteessa toisiin ihmisiin. Osallisuuden vaaliminen yhteisöissä voi tapahtua monilla eri tavoin. Kansalaisyhteiskunnan verkkolehdessä tutkitaan, miten osallisuutta voidaan vahvistaa sosiaalisessa sirkuksessa ja Erätauko dialogi -menetelmää käyttäen. Lisäksi pohditaan, millainen merkitys yhteisön arvojen tunnistamisella ja tilan antamisella tunteille on nuorten toimijoiden osallistamisessa.

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Raisa Laukkanen

Toimitussihteeri
Riitta Liski

Liity postituslistalle
Seniorit heiluttavat huiveja ja ovat erilaisissa asennoissa. Osallisuus
Maija Borén

Sosiaalinen sirkus osallisuuden vahvistajana

Jyvillä täytetyillä palloilla ja pastellinsävyisillä sifonkihuiveilla voidaan muuttaa maailmaa: ne ovat sosiaalisen sirkuksen työkaluja, joilla luodaan yhteyttä ihmisten välille. 
Ryhmä nuoria on ristinyt käsivartensa edessään ja liittänyt kätensä yhteen toisten kanssa. Osallisuus
Maiju Tuomainen & Terhi Ljungkvist

Arvot ja tunteet nuorten osallistamisessa

Suomi on syntynyt arvoista. Kansallisuusaatteen pohjalta toiminut kansalaisyhteiskunta on tehnyt todeksi sen maan, jossa tänäkin päivänä elämme. Sen historian suurena voittona pidetäänkin Suomen itsenäisyyttä vuonna 1917. Kansalaistoiminnan suuret voitot eivät kuitenkaan ole vain historiaan havinaa, vaan ne määrittävät nykyhetkeä ja tulevaisuutta.