Siirry sisältöön
Verkkolehti

Oppiminen

Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset haastavat kansalaistoimijoita jatkuvaan oppimiseen. Oppimiseen pakottavat esimerkiksi taloudellisen tuen väheneminen ja paine oman varainhankinnan järjestämiseen. Kansalaisyhteiskunnan verkkolehdessä pohditaan lisäksi tulevaisuusajattelun oppimista ja järjestöjen omaa roolin ottamista hyvän tulevaisuuden rakentamisessa. Oppimista tapahtuu kaiken aikaa järjestötoiminnassa, lue millaisista koulutuksista voi saada merkinnän Omaan Opintopolkuun.

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Raisa Laukkanen

Toimitussihteeri
Maija Borén

Liity postituslistalle
Nuoria todistukset kädessään. Oppiminen
Maija Borén

Virallistettuja järjestötaitoja

Kansalaistoiminnassa opituista taidoista voi saada virallisen merkinnän Omaan Opintopolkuun tutkintotodistuksien jatkeeksi.
Valokuva ihmisistä ringissä, kädet ristissä ja yhteen liitettyinä. Oppiminen
Maija Borén

Kulttuuriharrastus vahvistaa oppimista

Laaja kysely kulttuuriharrastamisen koetuista vaikutuksista tuo esiin eri-ikäisten oppijoiden äänen. Vastauksissa nousevat erityisesti harrastamisen vaikutukset yhteisöön ja oppimiseen.
Kirja ruskean kankaan päällä Oppiminen
Maija Borén

Opintokeskusten historiikki julkaistu

Opintokeskusten historia ja nykypäivä -teos on opintokeskusten syntyä ja toimintaa kuvaava perusteos. Jorma Turusen ja Aaro Harjun kirjoittama teos julkaistiin 11.6.2024.