Siirry sisältöön
Verkkolehti

Osallisuus

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Raisa Laukkanen

Toimitussihteeri
Riitta Liski

Liity postituslistalle
Seniorit heiluttavat huiveja ja ovat erilaisissa asennoissa. Osallisuus
Maija Borén

Sosiaalinen sirkus osallisuuden vahvistajana

Jyvillä täytetyillä palloilla ja pastellinsävyisillä sifonkihuiveilla voidaan muuttaa maailmaa: ne ovat sosiaalisen sirkuksen työkaluja, joilla luodaan yhteyttä ihmisten välille. 
Ryhmä nuoria on ristinyt käsivartensa edessään ja liittänyt kätensä yhteen toisten kanssa. Osallisuus
Maiju Tuomainen & Terhi Ljungkvist

Arvot ja tunteet nuorten osallistamisessa

Suomi on syntynyt arvoista. Kansallisuusaatteen pohjalta toiminut kansalaisyhteiskunta on tehnyt todeksi sen maan, jossa tänäkin päivänä elämme. Sen historian suurena voittona pidetäänkin Suomen itsenäisyyttä vuonna 1917. Kansalaistoiminnan suuret voitot eivät kuitenkaan ole vain historiaan havinaa, vaan ne määrittävät nykyhetkeä ja tulevaisuutta.
Ryhmä hymyileviä tanssijoita rivissä kädet ylhäällä. Osallisuus
Hanna Pulkkinen

Kulttuuriharrastus vahvistaa osallisuutta ja hyvinvointia

Kulttuuriharrastaminen vahvistaa harrastajien sosiaalisia suhteita, yhteisöön kuulumisen tunnetta ja osallisuutta. Tämä selvisi nuorille ja aikuisille suunnatusta kulttuuriharrastamista koskevasta kyselystä.
Nainen kertoo kokemukistaan. Osallisuus
Raisa Saraniemi

Julkinen sektori tarvitsee kokemusasiantuntijoita

Yhteiskehittäminen sote-palveluissa monipuolistaa kokemusasiantuntijoiden rooleja, sillä he ovat mukana sote-uudistustyössä pohtimassa muun muassa sitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun kehitetään digitaalisia palveluita neuvontatyön tueksi.
Joukko ihmisiä on liittänyt kädet yhteen. Osallisuus
Pinja Nieminen

Vertaistukitoiminta yllättää monipuolisuudellaan

Kansalaisareena julkaisi artikkelikokoelman vertaistuen moninaisuudesta alkuvuodesta 2021. Teokseen kirjoitti 33 vertais- ja järjestötoiminnan ammattilaista ja asiantuntijaa. Teoksesta piirtyy kuva siitä, miten erityyppisissä elämäntilanteissa vertaistuesta voi olla valtavan suuri hyöty.