Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.
Jyvillä täytetyillä palloilla ja pastellinsävyisillä sifonkihuiveilla voidaan muuttaa maailmaa: ne ovat sosiaalisen sirkuksen työkaluja, joilla luodaan yhteyttä ihmisten välille.
Suomi on syntynyt arvoista. Kansallisuusaatteen pohjalta toiminut kansalaisyhteiskunta on tehnyt todeksi sen maan, jossa tänäkin päivänä elämme. Sen historian suurena voittona pidetäänkin Suomen itsenäisyyttä vuonna 1917. Kansalaistoiminnan suuret voitot eivät kuitenkaan ole vain historiaan havinaa, vaan ne määrittävät nykyhetkeä ja tulevaisuutta.
Kansalaiskorvassa aiheena on Mieletöntä valoa -toiminta, joka tarjoaa haasteellisessa elämänvaiheessa oleville nuorille aikuisille mahdollisuuden tehdä mediasisältöjä eri kanaviin.
Kulttuuriharrastaminen vahvistaa harrastajien sosiaalisia suhteita, yhteisöön kuulumisen tunnetta ja osallisuutta. Tämä selvisi nuorille ja aikuisille suunnatusta kulttuuriharrastamista koskevasta kyselystä.
Yhdistystoiminta tuottaa monipuolisesti hyvinvointia, palveluita ja vertaistukea kaikenlaisille ihmisille. Mutta millaista tukea ja verkostoja yhdistystoimijat itse kaipaavat?
Yhteiskehittäminen sote-palveluissa monipuolistaa kokemusasiantuntijoiden rooleja, sillä he ovat mukana sote-uudistustyössä pohtimassa muun muassa sitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun kehitetään digitaalisia palveluita neuvontatyön tueksi.
Kansalaisareena julkaisi artikkelikokoelman vertaistuen moninaisuudesta alkuvuodesta 2021. Teokseen kirjoitti 33 vertais- ja järjestötoiminnan ammattilaista ja asiantuntijaa. Teoksesta piirtyy kuva siitä, miten erityyppisissä elämäntilanteissa vertaistuesta voi olla valtavan suuri hyöty.
Haluatko ehdottaa meille juttuaihetta tai kirjoittaa itse Kansalaisyhteiskunnan verkkolehteen? Otamme mielellämme vastaan teema- ja juttuehdotuksia. Lehteä tehdään vapaaehtoispohjalta, joten emme maksa palkkioita jutuista.