Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.
Laaja kysely kulttuuriharrastamisen koetuista vaikutuksista tuo esiin eri-ikäisten oppijoiden äänen. Vastauksissa nousevat erityisesti harrastamisen vaikutukset yhteisöön ja oppimiseen.
Opintokeskusten historia ja nykypäivä -teos on opintokeskusten syntyä ja toimintaa kuvaava perusteos. Jorma Turusen ja Aaro Harjun kirjoittama teos julkaistiin 11.6.2024.
Kansalaiskorva kuulostelee tällä kertaa, mitä on globaalikasvatus, mihin sillä pyritään ja mikä on järjestöjen rooli globaalikasvatuksen toteutuksessa.
Järjestyksessään toinen Sivistysviikko järjestetään 8.–14.5.2023 teemalla Sivistys – demokratian dynamo! Viikko tarjoaa oppilaitoksille, järjestöille ja kenelle tahansa meistä tilaisuuden tuoda esiin omia arjen sivistystekojamme.
Järjestöt ovat muutospaineessa rahoitusrakenteiden muuttuessa ja vapaaehtoistoiminnan muotojen moninaistuessa. Miten taata järjestön elinvoimaisuus ja vastata haasteisiin myös tulevaisuudessa?
Poliittisilla tunteilla, kuten vihalla, pelolla ja myötätunnolla, on suuri rooli demokraattisen elämäntavan rakentamisessa tai rapautumisessa. Niitä tulisi käsitellä kasvatuksessa, mutta miten?
Haluatko ehdottaa meille juttuaihetta tai kirjoittaa itse Kansalaisyhteiskunnan verkkolehteen? Otamme mielellämme vastaan teema- ja juttuehdotuksia. Lehteä tehdään vapaaehtoispohjalta, joten emme maksa palkkioita jutuista.