Siirry sisältöön
Verkkolehti
Maija Borén
Julkaistu 13.06.2024

Opintokeskusten historiikki julkaistu

Opintokeskusten historia ja nykypäivä -teos on opintokeskusten syntyä ja toimintaa kuvaava perusteos.

Oppiminen
Kirja ruskean kankaan päällä

Opintokeskukset ry kustantama Opintokeskusten historia ja tulevaisuus – Oppimista ja osallisuutta yli sata vuotta on läpileikkaus oppivan kansan vaiheisiin. Jorma Turusen ja Aaro Harjun kirjoittama teos julkaistiin 11.6.2024.

Teos on jaettu kahteen osaan. Sen ensimmäisessä osassa käsitellään opintotoimintaa ja opintokeskusten kehittymistä 1800-luvulta nykypäivään. Kirjan toinen osa valottaa opintotoiminnan roolia tärkeiden yhteiskunnallisten päämäärien edistäjänä.

Julkaisu on opintokeskustoiminnan perusteos, joka toimii erinomaisena lukemistona opintoihin, joissa käsitellään Suomen kansalaisyhteiskunnan historiaa, järjestötyötä ja aikuiskasvatusta.  

Teoksen takana ovat pitkän linjan kansalaisyhteiskunnan vaikuttajat. Valtiotieteen maisteri, opetusneuvos Jorma Turunen työskenteli pitkään Työväen Sivistysliiton pääsihteerinä. Turunen on toiminut mm. Pohjolan kansanakatemian (Nordens Folkliga Akademi) rehtorina, EU:n komission asiantuntijaryhmien jäsenenä ja Euroopan aikuiskasvatusjärjestön (European Association for the Education of Adults) puheenjohtajana.

Aaro Harju on filosofian tohtori ja järjestöneuvos ja toiminut kansalaisjärjestöjohtajana ja Sivistysliitto Kansalaisfoorumin pääsihteerinä. Hän on pääsihteerikautenaan mm. perustanut Kansalaisyhteiskunnan verkkosivuston.

Maija Borén

viestintä- ja koulutussuunnittelija, Kansalaisfoorumi

Kirjoittaja kokee elämässään merkityksellisyyttä kansalaistoiminnan ja yhdenvertaisuuden teemojen, sekä tunnepuheen äärellä. Hän liikuttuu yhdessä tekemisen imusta ja maalaa mieluiten mehukkailla väreillä ja suurella siveltimellä.


Artikkeliin liittyvät asiasanat:

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Liity postituslistalle

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Raisa Laukkanen

Toimitussihteeri
Maija Borén