Siirry sisältöön
Verkkolehti
Minna Lepistö
Julkaistu 12.12.2019

Jäsenjärjestöjen kanssa osaamismerkkejä laatimassa

Kansalaisfoorumin ensimmäiset osaamismerkit rakennettiin yhdessä Suomen Harrastajateatteriliiton ja Suomen Nuorisoseurojen kanssa.

Oppiminen
Kaksi henkilöä tutkii tabletti-tietokonetta.
Liikkeelle lähdettiin yhdistystoiminnan puheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan osaamismerkeistä.

Yhteistuumin pähkäiltiin, mitä sellaista osaamista järjestöissämme karttuu, josta kannattaisi rakentaa osaamismerkit. Harkinnan jälkeen liikkeelle lähdettiin yhdistystoiminnan ydintehtävissä syntyvän osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta eli puheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan osaamismerkeistä. Ajatuksena on jatkossa luoda lisää merkkejä sitä mukaa kun jäsenyhdistysten toimijoiden keskuudessa ilmenee tarvetta ja toiveita tietynlaisille merkeille. 

Merkkien haku on avoin kaikille

Kansalaisfoorumin ja sen jäsenliittojen luomia merkkejä voivat hakea kaikki erilaisissa yhdistyksissä yllä mainituissa tehtävissä toimineet. Ajatuksena on, että merkkiä hakiessa huomaa paitsi karttuneen osaamisensa myös sen, missä voisi vielä harjaantua. Merkkihakemuksen voi tehdä helposti Kansalaisfoorumin verkkosivuilla.

Merkkihakemus käsitellään kuukauden sisällä sen vastaanottamisesta. Omaa osaamismerkkiä voi hyödyntää esimerkiksi CV:tä päivittäessä tai opiskelupaikkaa hakiessa. Osaamisensa voi jakaa myös sosiaalisen median palveluissa, kuten LinkedIn:ssä, Facebookissa tai Twitterissä. 

Minna Lepistö

Minna Lepistö

koulutussuunnittelija, Kansalaisfoorumi


Artikkeliin liittyvät asiasanat:

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Liity postituslistalle

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Raisa Laukkanen

Toimitussihteeri
Maija Borén