Kansalaisyhteiskunnan moniääninen teemanumero osallisuudesta osoittaa, että vaikuttamisesta syrjään jääneiden ihmisten mukaan saaminen vaatii tietoisten valintojen tekemistä. Artikkelien esimerkit tuovat näkyväksi osallisuustyön työkaluja ja arkisen ajattelun muutosta. On esimerkiksi olennaista hyväksyä, että osallistaviin prosesseihin saattaa kulua enemmän aikaa.
Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti
Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.
Maahan muuttaneiden johtamat monikulttuuriset järjestöt ovat tärkeitä toimijoita sosiaali- ja terveydenhuollon alalla. Järjestöt ovat silta palvelujen tarjoajien ja maahan muuttaneiden yhteisöjen välisten kuilujen yli. Alan toimijat puhuvat usein kumppanuuksista ja osallisuudesta. Mutta mitä ne oikeasti tarkoittavat?
Hikikomori tarkoittaa henkilöä, joka viettää vasten tahtoaan valtaojan ajastaan yksin kotonaan ja jolla on toive tilanteen muuttumisesta. Kuinka komeroituneita voidaan tavoittaa järjestötoiminnalla?
Nuorten osallisuus on parhaimmillaan arkea, jossa nuori kokee olevansa merkityksellinen osa yhteisöään. Kun nuori saa vaikuttaa, osallistua ja tulla kuulluksi, syntyy osallisuuden kokemus, joka kantaa pitkälle. Osallisuus ei kuitenkaan tapahdu itsestään.
Kansalliset dialogit on Suomessa kehitetty demokratiainnovaatio. Kuka tahansa voi osallistua dialogiin tai järjestää dialogikeskustelun.
Ehdota juttua lehteen
Haluatko ehdottaa meille juttuaihetta tai kirjoittaa itse Kansalaisyhteiskunnan verkkolehteen? Otamme mielellämme vastaan teema- ja juttuehdotuksia. Lehteä tehdään vapaaehtoispohjalta, joten emme maksa palkkioita jutuista.