Siirry sisältöön
Verkkolehti

Osallisuus

Kansalaisyhteiskunnan moniääninen teemanumero osallisuudesta osoittaa, että vaikuttamisesta syrjään jääneiden ihmisten mukaan saaminen vaatii tietoisten valintojen tekemistä. Artikkelien esimerkit tuovat näkyväksi osallisuustyön työkaluja ja arkisen ajattelun muutosta. On esimerkiksi olennaista hyväksyä, että osallistaviin prosesseihin saattaa kulua enemmän aikaa.

Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti

Lehti sisältää artikkeleita, jotka auttavat järjestötoimijoita kehittämään oman järjestönsä toimintaa ja nostavat esiin laajemmin ajankohtaisia kansalais- ja järjestötoiminnan teemoja.

Päätoimittaja
Anneliina Wevelsiep

Toimituskunta
Maija Borén
Annamari Martinviita

Toimitussihteeri
Maija Borén

Liity postituslistalle
Kolme nuorta henkilöä astelee rinnakkain hymyillen. Osallisuus
Javier Knuutila-Gauto

Yksin nopeammin, yhdessä pidemmälle

Maahan muuttaneiden johtamat monikulttuuriset järjestöt ovat tärkeitä toimijoita sosiaali- ja terveydenhuollon alalla. Järjestöt ovat silta palvelujen tarjoajien ja maahan muuttaneiden yhteisöjen välisten kuilujen yli. Alan toimijat puhuvat usein kumppanuuksista ja osallisuudesta. Mutta mitä ne oikeasti tarkoittavat?
Kaksi miesoletettua henkilöä istuu tietokoneiden valossa pimeässä huoneessa. Osallisuus
Maija Borén

Verkkoon kadonneet, järjestötyön löytämät

Hikikomori tarkoittaa henkilöä, joka viettää vasten tahtoaan valtaojan ajastaan yksin kotonaan ja jolla on toive tilanteen muuttumisesta. Kuinka komeroituneita voidaan tavoittaa järjestötoiminnalla?
Valokuva, joka on otettu alhaalta päin nuorista, jotka ovat asettaneet kätensä toisiaan vasten. Osallisuus
Tiina Karhuvirta

Nuorten osallisuus luo elinvoimaa yhteisöihin  

Nuorten osallisuus on parhaimmillaan arkea, jossa nuori kokee olevansa merkityksellinen osa yhteisöään. Kun nuori saa vaikuttaa, osallistua ja tulla kuulluksi, syntyy osallisuuden kokemus, joka kantaa pitkälle. Osallisuus ei kuitenkaan tapahdu itsestään.