Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

Taiteen edistämiskeskus / Lastenkulttuurin erityisavustukset

Lastenkulttuurin erityisavustukset on tarkoitettu alueella toimiville oikeuskelpoisille yhteisöille, kuten yhdistyksille, osuuskunnille ja yrityksille. Myös kuntien ja säätiöiden ylläpitämät organisaatiot voivat olla hakijoina. Huom. rekisteröimättömät yhteisöt ja toiminimet eivät voi saada avustusta, koska ne eivät ole oikeuskelpoisia yhteisöjä. Avustus on tarkoitettu taiteenalan ammattilaisten toteuttamiin hankkeisiin, ei harrastustoimintaan.

Lastenkulttuurin erityisavustuksia myönnetään lasten- ja nuortenkulttuurin hankkeisiin, joissa edistetään lastenkulttuuria tekevien taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia. Taiteen edistämiskeskus myöntää lastenkulttuurin erityisavustuksien määrärahasta osan lasten- ja nuortenkulttuurin edistämisen erityisiin kehittämishankkeisiin.

Lisäksi lastenkulttuurin erityisavustusten yhtenä painopisteenä on lasten- ja nuortenkulttuurin lähisaavutettavuuden edistäminen. Hankkeelle katsotaan myös eduksi, jos se toteutetaan yhteistyössä lastenkulttuurikeskuksen kanssa ja jos se siten edistää lastenkulttuuria tekevien taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia.

Verkko-osoite
Luokitukset:
Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat
Asiasanat:
Julkaisut ja materiaalit
Kulttuuri ja taide
Lapset
Nuoret
Tapahtumat ja tilaisuudet