Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

OKM / Erityisavustukset tieteen edistämiseen

Erityisavustus on tarkoitettu kansallisiin ja kansainvälisiin kehittämishankkeisiin joilla edistetään tiedettä. Avustuksilla tuetaan esimerkiksi tiedepoliittisesti merkittäviä tutkimusinfrastruktuureja kuten CSC:n vuosi-investoinnit, EuroHPC sekä digitaalisen kulttuuriperinnön ja Fairdata-kokonaisuuksien infrastruktuurit. Erityisavustus on tarkoitettu myös esimerkiksi tiedekasvatusta tukeville hankkeille ja ulkomailla toimivien tiedeinstituuttien tilakustannuksiin.

Päätarkoituksena on tieteen edistäminen – siltä osin kuin tehtävät eivät kuulu esimerkiksi Tieteellisten seurain valtuuskunnalle tai Suomen Akatemialle – ottaen huomioon hallitusohjelman tavoitteet sekä tutkimus- ja innovaationeuvoston linjaukset, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedettä koskevat strategiat sekä tieteen ja tiedeyhteisön muuttuvat tarpeet.

Avustuksen tavoitteena on tukea kansallisen tutkimusjärjestelmän tehostumista.

Erityisavustusta voivat hakea oikeuskelpoiset yhteisöt ja säätiöt. Pääsääntöisesti ministeriöstä ei myönnetä erityisavustuksia tai apurahoja luonnolliselle henkilölle eikä työryhmälle, jossa luonnollinen henkilö on virallisena hakijana.

Erityisavustusten hakuaika on ympäri vuoden. Avustuspäätökset pyritään tekemään noin neljä kertaa vuodessa.

Verkko-osoite
Luokitukset:
Ministeriöt
Asiasanat:
Innovaatiot
Kehittäminen ja kokeilu
Koulutus ja osaaminen
Tutkimus