Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

AVEK Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus

Tukea myönnetään:

Dokumenttielokuville, lyhytelokuville, lyhyille animaatioelokuville sekä dokumenttisarjoille

Yksityishenkilöt ja työryhmät voivat hakea käsikirjoitustukea ja mediataiteen kohdeapurahaa henkilökohtaisena apurahana pienimuotoisten mediataideteosten valmistamiseen. Mediataiteen tuotantoyhtiöille voidaan myöntää kehittämis-, tuotanto-, jälkituotanto- ja ekotukea.

Kansainvälistymistuen tarkoituksena on edistää audiovisuaalisen alan ammattilaisten; tekijöiden, yhteisöjen/yritysten, teosten ja tuotantojen kansainvälistymistä sekä alan kansainvälistä verkostoitumista. Tuki voidaan myöntää tapauskohtaisesti myös alan kansainväliselle toimijalle alan kehittämiseksi.

Koulutusapurahaa myönnetään henkilökohtaisena apurahana ammattimaiselle tekijälle jatko- ja täydennyskouluttautumiseen. Kurssitukea puolestaan myönnetään tekijä- ja ammattiryhmille, yhteisöille tai muille av-alalla toimiville tahoille audiovisuaaliselle alalle suunnattujen kurssien ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen.

Audiovisuaalisen kulttuurin tukea myönnetään kulttuurisesti merkittävien audiovisuaalisen alan festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen tai muihin tärkeinä pidettäviin audiovisuaalisen kulttuurin muotoihin.

CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukiin. CreaDemo-avustukset on tarkoitettu luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämishankkeisiin. CreMa on joustava määräraha, joka on tarkoitettu luovien alojen ja muiden toimialojen osaamisen yhdistämiseen sekä yhteistyön ja liiketoimintamallien kehittämiseen. DigiDemo-avustukset on tarkoitettu digitaalisiin päätelaitteisiin soveltuvien uusien audiovisuaalisten tai muiden kulttuurisisältöjen tuotekehitykseen.

Verkko-osoite
Luokitukset:
Säätiöt ja rahastot
Asiasanat:
Elokuva
Koulutus ja osaaminen
Kulttuuri ja taide
Media
Tapahtumat ja tilaisuudet