Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat mahdollisuuden toteuttaa ja osallistua eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Ohjelma auttaa myös nuoria työelämään. Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ovat tervetulleita kaikki 18–30-vuotiaat nuoret sekä organisaatiot, jotka haluavat toimia solidaarisemman yhteiskunnan hyväksi.

Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret tukevat heikompia ja ratkovat yhteiskunnallisia haasteita niin paikallisesti kuin Euroopan laajuisestikin.

Euroopan solidaarisuusjoukkoihin osallistuvat 18–30-vuotiaat nuoret ovat iloksi ja hyödyksi paikalliselle yhteisölle. Nuorten tekemä solidaarisuustyö:

• vastaa johonkin yhteiskunnalliseen tarpeeseen
• luo yhdenvertaisia mahdollisuuksia
• vaikuttaa myönteisesti erilaisten yhteisöjen hyvinvointiin

Solidaarisuusjoukoissa korostetaan erityisesti muita heikommassa asemassa olevien nuorten mahdollisuuksia osallistua ja saada uusia kokemuksia. Solidaarisuusjoukkoihin osallistumiseen ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Lisäksi erityistarpeista syntyvät kustannukset voidaan korvata ohjelman tuella.

Organisaatiot ja nuorten ryhmät voivat hakea ohjelmasta rahoitusta solidaarisuutta edistävien hankkeiden toteuttamiseen. Laatumerkin vaativissa hankemuodoissa hakijana voi toimia vain organisaatio.

Euroopan solidaarisuusjoukot on uusi Euroopan unionin liikkuvuusohjelma. Valtaosa Euroopan solidaarisuusjoukkojen rahoituksesta käytetään kansainvälisen vapaaehtoispalvelun toteuttamiseen. Solidaarisuusjoukot on jatkoa vuonna 2018 päättyneelle eurooppalaiselle vapaaehtoispalvelulle (EVS, European Voluntary Service).

Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta rahoitetaan seuraavanlaista toimintaa:

• Vapaaehtoistyö
• Solidaarisuusprojektit
• Harjoittelu ja työ

Verkko-osoite
Luokitukset:
Euroopan unioni
Opetushallitus
Asiasanat:
Aktiivinen kansalaisuus
Kansainvälisyys
Koulutus ja osaaminen
Nuoret
Tasa-arvo
Työllistäminen
Yhteistyöhankkeet