Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

Uudenmaan taidetoimikunta / Kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustukset yhteisöille

Avustukset on tarkoitettu vain oikeuskelpoisille yhteisöille, kuten yhdistyksille, osuuskunnille ja yrityksille. Myös kuntien ja säätiöiden ylläpitämät organisaatiot voivat olla hakijoina. Huom. rekisteröimättömät yhteisöt ja toiminimet eivät voi saada avustusta, koska ne eivät ole oikeuskelpoisia yhteisöjä. Avustus on tarkoitettu taiteenalan ammattilaisten toteuttamiin hankkeisiin, ei harrastustoimintaan.

Yhteisöjen erityisavustukset kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistäviin hankkeisiin on tarkoitettu edistämään yhteisöllisyyttä, arjen luovien toimintojen ja ympäristöjen edistämistä sekä työhyvinvoinnin tukemista kulttuurin ja taiteen keinoin.

Avustus on tarkoitettu eri taiteenaloilla toteutettaviin yksittäisiin hankkeisiin.

Tuettavan hankkeen tulee edistää taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä lisätä taiteen käyttöä hyvinvoinnin edistämiseksi. Avustettavan toiminnan tulee pyrkiä juurtumaan pysyväksi toimintamalliksi osaksi rakenteita.

Hakijalla tulee olla suunnitelma taiteen hyvinvointivaikutuksien toteutumisesta hankkeessaan, esimerkiksi tervehdyttävän ympäristön tai työhyvinvoinnin tukeminen, pitkäaikaispotilaiden toimintakyvyn ylläpito tai hyvinvoinnin edistäminen taidelähtöisin menetelmin. Avustuksella tulee työllistää ammattitaiteilijoita.

Verkko-osoite
Luokitukset:
Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat
Asiasanat:
Arkkitehtuuri
Elokuva
Kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kuvataide
Media
Musiikki
Sirkus
Taideteollisuus ja muotoilu
Tanssi
Teatteri
Terveys ja hyvinvointi
Työhyvinvointi
Valokuva