Siirry sisältöön
Rahoitushakemisto

Lapin taidetoimikunta / Toiminta-avustukset esittävien taiteiden yhteisöille

Avustukset on tarkoitettu esittävien taiteiden alalla toimivien yhteisöjen kuten yhdistysten, osuuskuntien ja yritysten jatkuvan toiminnan tukemiseen.

Esittävällä taiteella tarkoitetaan tässä haussa yleisölle suunnattua näyttämö-, sirkus- ja tanssitaiteen, musiikin ja muuta tietyssä hetkessä tapahtuvaa elävää taiteellista esitystoimintaa.

Toiminta-avustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille yhteisöille kuten yhdistyksille, osuuskunnille ja yrityksille. Myös kuntien ja säätiöiden ylläpitämät organisaatiot voivat olla hakijoina. Huom. rekisteröimättömät yhteisöt ja toiminimet eivät voi saada avustusta, koska ne eivät ole oikeuskelpoisia yhteisöjä. Avustus on tarkoitettu taidealan ammattilaisten toimintaan, ei harrastustoimintaan.

Tukea voidaan myöntää myös esitystoimintaa tuottaville esittävän taiteen toimijoille, jotka toimivat tuotantotaloina tai -alustoina kuten tanssin aluekeskukset. Niiden ei tarvitse tuottaa esityksiä, mutta ne voivat tarjota muille esittävän taiteen toimijoille erilaisia tuotantopalveluja.

Toiminta-avustuksilla edistetään taiteilijoiden toimeentuloa ja työllisyyttä sekä monipuolistetaan taiteellisen ja muun luovan työn tekemisen edellytyksiä. Toiminta-avustuksilla edistetään myös taiteen ja kulttuurin valtakunnallista saatavuutta ja saavutettavuutta. Toiminta-avustuksilla uudistetaan ja kehitetään esittävän taiteen toimialan toiminnan sisältöjä ja rakenteita.

Verkko-osoite
Luokitukset:
Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat
Asiasanat:
Kulttuuri ja taide
Musiikki
Sirkus
Tanssi
Teatteri
Työhyvinvointi
Työllistäminen